Életképek

Minél kevesebbet tud a gépkocsivezető a rakományról, annál kevesebb bajt okozhat

Jövedéki termék szállítmányozásra szerződött vállalkozás gépkocsivezetőjének az volt a feladata, hogy heti rendszerességgel adott raktárból kisebb lerakókba szállítsa a rakományt. Minden szállítás a hét azonos napjára esett.

Tovább olvasom »

Extra rakomány a raktérben

Külföldi árufuvarozással foglalkozó vállalkozás egyik kamionja műszaki cikkeket szállított az egyik balkáni országba. A célországban lerakta az árut, de a visszárura egy napot várnia kellett.

Tovább olvasom »

Gyanús árumozgások esetében érdemes külső szakértők segítségét kérni

Kizárólagos forgalmazási joggal rendelkező megbízónk képviselői gyanús árumozgást tapasztaltak egyik szerződött partnerüknél. Felmerült, hogy a partner nem csak a megbízónktól beszerzett árut értékesíti.

Tovább olvasom »

A technológia előírások betartásának elmulasztása komoly hiányhoz vezethet

Nemzetközi áruházlánc egyik magyarországi üzletében hónapokig nem végezték el egy forgalmazott termékcsoport tételes átvételét kiszállítás után.

Tovább olvasom »

Fizetés kiegészítés másképp

Csomag logisztikával foglalkozó cég raktárában dolgozó raktárosok közül 2 fő úgy gondolta, hogy külön juttatásként ellopnak a szortírozási tevékenységük alkalmával kezelt laptopokból, amit értékesítve egészítik ki a fizetésüket.

Tovább olvasom »

A szigorú ellenőrzés fontossága

Megbízónk jelezte, hogy leltározás után nagy értékű gépek hiányoznak a raktárból, amivel az ott dolgozók utólag nem tudnak elszámolni.

Tovább olvasom »

Amikor a volt dolgozó visszajár munkahelyére

Egy 10 fős vidéki kreatív iroda dolgozóinak hangulatát egy ideje megmérgezi, hogy az asztalon hagyott, vagy a fiókban tárolt értékeik közül rendszeresen tűnnek el dolgok.

Tovább olvasom »

Kicselezhető vajon egy korszerű kamerarendszer?

Megbízónk jelezte, hogy egy ideje rendszeresen leltárhiány keletkezik náluk. Az 5-50 ezer forintos árukategóriából egyre gyakrabban van áruhiányuk.

Tovább olvasom »

Hogyan lopjunk csecsemővel? Kreatív megoldás rakomány eltulajdonításra

Nemzetközi szállítmányozást végző vállalat gépkocsivezetője fuvar közben, külföldön nem a kijelölt helyen töltötte a pihenőidejét.

Tovább olvasom »

A sokszori eredménytelen kézbesítés gyanakvásra adhat okot

Csomag címterítést végző futár a kézbesítésre átvett utánvét díjat tartalmazó csomagot kézbesítette, az utánvét összegét beszedte, de azzal nem számolt el munkaadója felé.

Tovább olvasom »

Leleményes alvállalkozók is okozhatnak kárt

Csomagszállításra szerződött alvállalkozó fiktív névvel és email címmel adott le megrendelést mobiltelefonokat forgalmazó cég honlapján, azzal a céllal, hogy azokat a későbbiek során eltulajdonítsa.

Tovább olvasom »

Bűncselekmények üldözése a logisztikai ellátási láncban

Elgondolkodtató példa arra, mennyire is speciális a logisztikai ellátási láncban történő bűncselekmények üldözése, avagy Justicia vak, vagy néhányan annak hiszik..

Tovább olvasom »

Rólunk írták 2015-ben

Két alakalommal, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a Hungária Veszélyesáru Mérnöki Iroda szervezésében lévő konferencián, majd a Magyar Logisztikai és Beszerzési Készletezési Társaság (MLBKT) 23. kongresszusán is bemutathattuk az ágazatot érintő, kriminalitással bíró folyamatokat, valamint tájékoztattuk a résztvevőket az eddigi humánbiztonsági tevékenységünkről is.

Tovább olvasom »

© omerta07.hu